Minőségi bor biogazdálkodásból származó szőlőből
Hogyan készülnek?
domborzat

A megtermelt bio szőlőt kézi erővel kis szüretelő ládákba szedjük, amikben nem sérülnek a fürtök a feldolgozóba érkezésig (1). Ott egy válogató asztalra kerülnek (2), ahonnan csak a legkiválóbb, tökéletesen érett fürtöket engedjük bele a bogyózógépbe (3), ami elválasztja a bogyókat a fürtkocsánytól és finoman feltárja a szemeket.

szőllő
ábra

FEHÉR BORAINK ESETÉN

A szőlőszemek a bogyozógépből a pneumatikus tankprésbe (4) kerülnek, ahol kíméletes préseléssel kinyerjük a színlevet a bogyókból. Ezt 24 órán keresztül hűtve, védőgáz alatt – elkerülve az oxidációt – saválló acél tartályban ülepítjük (5). Az így keletkezett tiszta mustot átfejtjük egy másik saválló acél tartályba (6) és ott erjesztjük. Ezt követően fehérboraink egy részét 500l-es új prémium minőségű tölgyfa hordókban érleljük. (7) Végül a megfelelő házasítás (8) után készre kezeljük és palackba töltjük (9). A forgalomba kerülés előtt minden esetben a palackban érleljük a borokat

ábra borkészítésről

VÖRÖS BORAINK ESETÉN

A szőlőszemek a bogyozógépből egy saválló acél vörösboros erjesztőtartályba (4) kerülnek, ahol körfejtéses technológiával zárt rendszerben történik az erjesztés. Ezt követően a kierjedt cefre a pneumatikus tankprésbe (5) kerül, ahol kíméletes préseléssel kinyerjük a színlevet a bogyókból. Ezt 500l-es új prémium minőségű tölgyfa hordókban (6) érleljük. Végül a megfelelő házasítás (7) után készre kezeljük és palackba töltjük (8). A forgalomba kerülés előtt minden esetben a palackban érleljük a borokat (9), hogy a fogyasztókhoz csak a legjobb formájukban kerüljenek.

ábra borkészítésről
100% tisztaság
Boraink
Peszticid- és káros permetezőszermentes borkészítési technológiánk, illetve a csak saját szőlőből származó alapanyag használata garanciát nyújt az állandó kitűnő minőségre.
Borkínálatunk