Kiváló minőségű borainkat kizárólag a saját magunk által termesztett szőlőkből készítjük. Miért tartjuk ezt igazán fontosnak? Mert így tudjuk kontrollálni a borkészítés teljes folyamatát, hiszen a borkészítés nem a szürettel, hanem a szőlőültetvényben a metszéssel kezdődik el. Már ott meghatározzuk a jövő évi termés mennyiségét és ezzel a szőlőből készíthető bor minőségét is. Hiszen a bor kiváló minőségének záloga a terméskorlátozás. A túlterhelt, meggyötört szőlőtőkék nem képesek megfelelő szőlő alapanyagot biztosítani, így csak silány minőségű bor készíthető belőlük. A borász ezen már csak rontani tud, javítani nem. Hisszük, hogy a szőlőtermesztés feladata a lehető legjobb minőségű szőlő alapanyag termesztése és a borászé pedig olyan borok elkészítése, amelyek tükrözik a szőlő által kínált lehetőségeket. A szőlő felvásárlása esetén a szőlőtermesztő és a borász érdekellentétben áll, hiszen a szőlész érdeke a lehető legnagyobb mennyiség megtermelése, a borászé pedig a lehető legjobb minőség. Ez az ellentét csak köztes megállapodással oldható fel, ami nem a legkíválóbb szőlő alapanyagot eredményezi.
Szőlőültetvényeinkben a munkák nagy részét hagyományos módon, kézi erővel végezzük el a fenntartható művelési mód maximális figyelembevétele mellett. Különös tekintettel igaz ez a szőlő szüretelésére. Manapság a megdrágult és sokszor hiányzó kézi munkaerő miatt a gazdák hajlamosak a szőlő kombájnnal történő leszedésére. Ez a nagyipari módszer nagyon távol áll a kitűzött céljainktól és továbbra is hisszük, hogy a szőlő kézzel történő szedése az optimális módszer a borok elkészítésére. A kombájnnal történő szüret a bogyókat lerázza a fürtkocsányról, egy részüket fel is tárja, ami azt eredményezi, hogy a cefrében különböző káros folyamatok indulhatnak el a feldolgozás legelején, pl. oxidácó, nem kívánt erjedés, stb. Természetesen ez ellen próbálnak tenni az ezt a módszert választott gazdák is, de a legmegfelelőbb az, ha a szőlő épen, törés mentesen kerül a feldolgozóba. Ugyanezen okok miatt sem tartjuk a szőlővásárlást megfelelő konstrukciónak számunkra, hiszen a szállítás közben szintén ezek a folyamatok következhetnének be. Az összes szőlőültetvényünk 2km-en belül található a pincészettől, így a szőlőink minden esetben rendkívül gyorsan, épen és egészségesen érkeznek be a feldolgozóba.